Bugs
Innovationer inom gastronomi, mat och miljö.
Kvällen bjuder på provocerande innovationer inom gastronomi, mat och miljö. Filmen Bugs undersöker om insekter kan vara lösningen på världens ökande matkonsumtion. Resultatet blir en kulinarisk dokumentär och starten på en ny politisk diskussion kryddat med spännande recept.
Could eating insects not only be environmentally responsible, but also delicious?
- Vice
BUGS
Andreas Johnsen / 2016 / 76 min
Huvudkock Ben Reade och ledande forskare Josh Evans från the Nordic Food Lab i Danmark vill undersöka om insekter kan vara lösningen på världens ökande matkonsumtion. På sin resa samlar de prov på larver från den Australienska öknen, skövlar stora getingbo i Japan och deltar i matmässor där entreprenörer pitchar sina smaklösa syrsor. Resultatet blir en kulinarisk dokumentär och starten på en ny politisk diskussion kryddat med spännande recept på rätter som syrs-och gräsoppsraviolli, maskostglass och bilarvsceviche.
Efter filmen kommer den veganske och lokalbaserde lantbrukaren Tobias Gideonsson att prata.
TID: Dörrar öppnar kl 18.30 och filmen börjar 19.00
PLATS: Grrl Techs lokaler Linnégatan 6b
ENTRÉ: 50 kr (30 kr för studenter)
Visningen presenteras i samarbete med ABF Södra Småland och Reaktor Sydost.
Bugs is presented in collaboration with Moving Docs - a EDN initiative supported by Creative Europe, with the aim to create innovative outreach strategies and provide opportunities for urban and rural European audiences to enjoy regular screenings of documentary films through a wide variety of media and platforms.