Doc Lounge Stockholm
Past13/102011

El Bulli: Cooking in Progress

Gereon Wetzel, 108 min, Germany, 2011

El Bulli: Cooking in Progress

Matkonst och matmusik och matöverraskning!

Under sex månader varje år stänger den berömda spanska kocken Ferran Adrià sin restaurang El Bulli, som flera gånger röstats fram som världens bästa, och arbetar med sin kulinariska team för att förbereda menyn för nästa säsong. El Bulli – cooking in progress är en elegant, detaljerad studie av mat som avantgardistisk konst. Den ger en exklusiv inblick i ett av världens mest innovativa och spännande matlagningsteam, och som Adrià själv uttrycker det, “ju mer förvirring, desto bättre!

Under kvällen visar vi fotoserien ”Look, animals” av Matilda Flodmark och Karin Wallenbeck” + premiärlagar en ny succérätt, framtagen av konstduon Ta till vara-verkstaden. Kvällens dj spelar all världens matlåtar, som till exempel ”Mac and cheese and cut up hot dog”.

Presenteras i samarbete med Stockholm stads kulturförvaltning, Södra Teatern, Folkuniversitetet och Non Stop Entertainment.